Hungarian Gentlemen

HG-koszorú-logo-transparent.png

Online Magazin

12 tipp, ami segít a reggeli felkelésben

Nem tudsz, vagy csak nagyon nehezen tudsz felkeni az ágyból? Ha a válaszod igen, akkor ez a cikk most neked szól!

Sokunknak nehézséget okoz a reggeli felkelés, de íme 12 pont, ami segít neked elsajátítani azt a reggeli rutint, amellyel sokkal egyszerűbben és gyorsabban tudsz felkelni az ágyból! A leghatásosabb gyógyszerről a 12. pontban írunk!


1. A korai felkelés titka valójában az, hogy mennyire jól és mennyit alszol

Ügyelj arra, hogy elegendő alvásidőt adsz a szervezetednek. Kísérletezd ki, hogy hány óra alvásidő az az intervallum, ami után teljesen kipihentnek érzed magadat. Ez az időtartam egyénenként változó. Valakinek 6 óra is elég ahhoz, hogy teljesen kipihenje magát, valakinek viszont 8 óra is kevés. Ne csak az alvás hosszára, hanem a minőségére is ügyelj. Egy stresszes nap után előfordulhat, hogy gondterhelten fekszel le és az ágyba viszed magaddal a problémákat, ami pedig az alvás minőségét rontja. Ezért próbáld kizárni az elmédből alvás előtt azokat a gondokat, amik leterhelnek téged. Hallgass kellemes zenét, vagy olvas valami szépet (pl.: Hungarian Gentlemen posztok vagy blog).
2. Ne fogyassz koffein tartalmú innivalókat este

A koffein élénkítő hatású, továbbá enyhíti a fáradtság tüneteit és fokozza a munkaképességet, a szellemi tevékenységet, javítja a szellemi funkciókat, gyorsítja a szellemi gondolattársítást, a gondolatok világosabbá válnak, könnyebben és gyorsabban születnek, javítja az ítéletalkotást és a megfigyelőképességet, csökkenti a fáradtságot és álmosságot. Tehát a koffein az, amire NINCS szükséged alvás előtt.


3. Esti rutin

Alakíts ki magadnak egy esti rutint. Például: vacsora előtt megválaszolod a legfontosabb üzeneteket, elolvasod a fontos híreket, majd vacsorázol egyet, bekészíted az ágyadat, zuhanyzol egyet, fogat mosol, majd ágyba huppansz. Ez segít abban, hogy az elméd és a tested megtanulja azt, hogy most "alvás idő" következik, és szellemileg felkészülsz arra, hogy hamarosan aludni fogsz. Tipp: lehetőleg ne használj PC-t, telefont, TV-t elalvás előtt! Kutatók szerint ezek az eszközök rontják az alvás minőségét, ha közvetlenül alvás előtt használjuk őket.


4. Hőmérséklet

Melegben vagy inkább kicsit hidegebben szeretsz aludni? Vannak, akik meleg szobában tudnak kellemesen aludni, mások pedig azt szeretik, ha a szoba hideg, és a meleg takaró alá bújhatnak. Te melyik típus vagy? Kísérletezd ki azt a hőmérsékletet, amelyikben a legkellemesebben tudsz aludni.


5. Készítsd ki a ruháidat, a táskádat reggelre

Ne kezd a napot stresszeléssel, gondolkodással és kapkodással. Este készíts be mindent, hogy reggel csak zuhanyoznod és reggelizned kelljen. Meglátod, sokkal nyugodtabb érzéssel fogsz felkelni.
6. Egyszerű és gyors ágynemű

Törekedj arra, hogy minél gyorsabban tudj megágyazni és reggel visszarakni mindent az ágyneműtartódba.


7. Nehezen alszol el? Ha nem tudsz elaludni, akkor inkább kelj fel egy kicsit, olvass lágy fényben, hallgass kellemes zenét addig, amíg el nem álmosodsz. De semmiféleképpen se menekülj a telefonodba! A kijelző fénye, a rengeteg információ, ami az internetről az agyadba áramlik nem fogja hagyni, hogy elálmosodj.

8. Rögtön kelj fel az ébresztő után

Nem tanácsos szundiba rakni a telefont. Sokkal fáradtabbnak fogod magadat érezni, ha 5 percenként, egy órán keresztül csörög a telefonod, mintha rögtön felkelsz az első csengőszóra.


9. Válassz egy kellemes zenét ébresztő hangnak, de ne a kedvenc zenédet!

1-2 havonta válassz mindig új zenét, hogy felfrissítsd az érzelmeidet - újdonság érzet.


10. A legkellemesebb felébredés

Ébresztő nélkül lehet a legkellemesebben felébredni, mert semmi sem zavarja meg az alvásperiódust. Egyszerűen a test úgy érzi, hogy eleget aludt, és felébred. Ha teheted, gyakorold be!


11. Felébredés után

Jutalmazd meg magadat kellemes élményekkel, hogy ébredéskor motivációt kaphass! Egy finom reggeli, zuhany, habfürdő - bármi, ami örömet okoz neked.


12. A legjobb gyógyszer a felkeléshez

Csináld azt, végezz olyan munkát, amit szenvedéllyel tudsz csinálni, amit nagyon élvezel! Miért? Ha valamit lelkesedéssel és szenvedéllyel tudsz csinálni, a nagy motiváció miatt szárnyakra kapsz és nem érzed a fáradságot. Válassz olyan tevékenységet, célokat, amik úgy kiugrasztanak az ágyból téged, hogy még ébresztőre sem lesz szükséged!
KIEMELT BEJEGYZÉSEK
Legfrissebb

Nézz be a webshopunkba is!