Pár tanács, hogy te is elkerüld a legnagyobb öltözködési bakikat


A férfiak is követnek el hibákat az öltözködésben. Saját stílusunk kiépítésekor általában arra összpontosítunk, hogy mit és hogyan hordjunk. Sajnos, a divattrendeket hajszolva, sokszor megfeledkezünk a legalapvetőbb szabályokról. Figyeljünk ezekre oda, mert a legapróbb hiba is pillanatok alatt keresztülhúzhatja gondos igyekezeteinket.

Túl sok szín használata

Vitathatatlan, hogy a sokszínű külsőd jobban vonzza a figyelmet. De egyáltalán nem azt a figyelmet, amit szeretnél. Bármilyen stílust is választasz, korlátozódj maximum három alapszínre, és ezeket főleg egyszerű dolgok alkossák. Hogy képben legyél a színek párosításával, használd a színkört. Az ellentétesen elhelyezkedő színek tökéletesen illenek egymáshoz (pl. a kék és a narancs), de azért érdemes megfelelően adagolni őket. Ami viszont az egymás mellett elhelyezkedő színárnyalatokat illeti (pl. piros és rózsaszín) – nem mindig sikeres az együttes alkalmazásuk.

Túl sok a rajz

Ebben az esetben hasonlóan, mint a színeknél, három a legtöbb, ami megengedett. De inkább azt mondanánk, már ez is sok. Sokkal célszerűbb egyetlen egy rajzzal ellátott ruhadarabot párosítani a többi, sima ruhadarabbal.

Túl sokféle anyag

Minden anyagnak megvan a saját minőségi osztálya. Például, a selyem, sokkal hivatalosabb anyagnak minősül, mint a denim (farmeranyag), ugyanakkor a lenvászon inkább demokratikusnak tekinthető.

A bőr általában sokkal férfiasabban néz ki, mint a gyapjú. Ezeket mind azért említjük, hogy a ruhaválasztásnál ne csak a textúrát és a színt figyeld, hanem az anyag osztályát is.

Mosás

Mielőtt mosógépbe tennéd kedvenc ruhadarabjaid, ellenőrizd azok színtartóságát és kövesd a ruhán feltüntetett szigorú mosási útmutatót. Csakis színben egymáshoz közelálló ruhákat mossál.

Túl hosszú vagy rövid nadrág

Mielőtt megvennél egy nadrágot, légy nagyon alapos a próbafülkében. A nem megfelelően megválasztott nadrághossz tönkre teheti még a lehatásosabb és legjobb szabású darabot is. Mindig emlékezz a következő szabályra: az öltöny- és khaki színű nadrágoknak a sarok felső részénél kell végződniük. A farmerek lehetnek kissé hosszabbak, még a sarkot is takarhatják. Egy pár plusz centi azért már túlzás. Ne legyen a nadrágszár hossza kisebb sem – lábaid ebben az esetben rövidebbeknek fognak tűnni. Járás közben a zokni ne legyen látható, ülő helyzetben legfeljebb pár centinyi kandikálhat ki.

Túl magas derékvonal

Ha a természet rövid felsőtesttel és hosszú lábakkal áldott meg, akkor azt tanácsoljuk, hordj alacsony derékszabású nadrágot és válassz nem oldalzsebes, hanem elülső zsebekkel ellátott típusokat.

A póló nem megfelelő hossza

Ha a póló túl hosszú, soha sem fogod tudni szépen betűrni a nadrágba. Ezért bármilyen felsőruházatnak a slicc közepén kell végződnie. Rövidebb sem lehet, különben minden egyes lehajlásnál a hátad fog előbukkanni. Próbáld megtalálni a legjobban hozzád illő márkát és fazont, még ha ez sok időt is vesz igénybe.

Vasalatlan ruha

A alaposság szabályait senki sem vonta még vissza, íme az egyik: a vasaló és vasalódeszka – az ápolt kinézet legjobb barátai. A férfiak ingjei gyakran nem tökéletesen kivasaltak, ezért érdemes odafigyelni a részletekre. A gombok közötti vasalatlan apró kis részek bizony nem okoznak esztétikai élményt. A nap végére eléggé rendesen összegyűrődhet egy felső, főleg utazások alatt igaz ez. Végső esetben, vizezzük be a gyűrött részt, újainkkal simítsuk ki és ha van lehetőség, szárítóval szárítsuk meg.

Rosszul megkötött nyakkendő

A gyakorlat az bizonyítja, hogy a nyakkendőkötés művészete teljesen megállja a helyét, csak bizonyos gyakorlás után válhatunk eme tudás mesterévé. Ne feledkezzünk meg a nyakkendő hosszáról sem, klasszikus felállásban a vége el kell hogy érje a nadrágszíj csatját.

Összenőtt szemöldök

Sokan nőiesnek tartják, de igényesebb a megjelenésünk, ha egy picit, diszkréten korrigáljuk az összenőtt szemöldökünket.

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal!


Kiemelt posztok