Hungarian Gentlemen

HG-koszorú-logo-transparent.png

Online Magazin

4 tipp, ami segít neked felismerni, ha valaki hazudik


Ha eddig azt hitted, hogy természetfeletti erőre van szükséged ahhoz, hogy felismerd, ha valaki hazudik, akkor most van egy jó hírem Neked: ez a tudás, felismerési folyamat elsajátítható! Az egész történet az emberismerő készségeden alapul.

1. Kérdezz teljesen természetes kérdéseket

Tegyél fel a beszélgetőpartnerednek teljesen neutrális kérdéseket. Például kérdezd az időjárásról, vagy arról, hogy mit evett ma. A lényeg, hogy olyan kérdéseket tegyél fel, amelyekre biztosan mer őszintén válaszolni. Miért? Mert így meg tudod figyelni a mimikáját, a testbeszédét, tehát a non-verbális kommunikáció jeleit, hogy milyen az, amikor igazat mond.

2. Tapints rá a forró pontra

Miután kielemezted az "őszinte zónát", lépj be a "hazug zónába", kérdezz olyat, amire nem szívesen válaszol őszintén az adott illető, de semmiféleképpen se legyél tapintatlan. Ha sikerült megtalálni a forró pontot, akkor az illető testbeszéde, arckifejezése, mimikája, beszédstílusa megváltozik - hisz kellemetlenül érzi magát, és nem szeretne őszintén válaszolni. Tehát látni fogod a különbséget az őszinte és a hazug kommunikáció között, ami segít neked abban, hogy észrevedd a változásokat, azokat az apró jeleket a non-verbális kommunikációban, amelyek arra utalnak, hogy az adott illető nem mond igazat.


3. Figyeld meg a testbeszédet és mikro-arckifejezéseket

Ne ess abba a hibába, hogy az interneten olvasottak alapján elkezdesz általánosítani, mert akkor hirtelen mindenki potenciális hazug jelölt lesz, de a következő apró jelekre érdemes odafigyelni Dr. Mészáros Ádám szerint: a szemöldök apró felvonása különösebb indok nélkül, a száj szögletének apró rándulása, szemhunyorítás, a pupilla apró beszűkülése, idegességében föl-le rázza a lábát, a pupillák kitágulása, orr izom összehúzódása, magasabb hang a hazugság közben.

4. Figyeld meg a hanglejtést, a beszédütemet és a mondatszerkezeteket

Ha valaki hazudik, a beszéd hangja és üteme gyakran megváltozik. Lehet, hogy gyorsabban vagy lassabban kezd el beszélni az illető, akár magasabb vagy alacsonyabb hanglejtéssel. Gyakran a mondataik egyre bonyolultabbá válnak, mert az agyuk "túlterhelt" lesz, hogy lépést tudjanak tartani a mesével.


Ne felejtsd el, mindenkinek más viselkedése van akkor, amikor hazudik, ezért nem érdemes általánosítani. Figyeld meg és elemezd az embereket, hogy egy olyan nagy tapasztalatra tehess szert, amellyel a későbbiekben sokkal hamarabb felismerheted az embertípusokat és a hazug kommunikációs jeleket. Ha tetszett a cikk, kommentelj itt vagy a Facebook-on a link alatt, és oszd meg velünk a gondolatodat! Hungarian Gentlemen Termékek Itt

KIEMELT BEJEGYZÉSEK
Legfrissebb

Nézz be a webshopunkba is!