5+1 érdekesség a szerelemről, amit kutatók az elmúlt pár évben fedeztek fel

A szerelem egy olyan téma, ami a kutatókat napjainkban is nagyon foglalkoztatja. Hiszen az évtizedek során számos mítosz terjedt el ezzel kapcsolatban, és rengeteg új felfedezés is született. Most el is hoztunk néhányat, amire az elmúlt pár évben bukkantak rá a szakértők!

1. Minden az első csóktól függ

Az Oxfordi Egyetem felméréséből derült ki, hogy az első csók nagyon is meghatározza a románc folytatását. Ebből ugyanis tudat alatt a férfiak és a nők is le tudják vonni a következtetést arról, hogy mennyire passzolnak össze egymással, és megvan-e közöttük a kémia. Ez egyébként hosszú távú kapcsolat tekintetében a nőknek különösen fontos, így ha valami rosszul sül el az első csóknál, az az ismerkedés végét is jelentheti. Amennyiben csak futókalandról van szó, úgy viszont az első csók nem mérvadó.


2. Akik 25 éve együtt vannak, külsőleg is hasonlítani kezdenek egymásra

A Michigani Egyetem szakértői fedezték fel, hogy azok a párok, akik már legalább 25 éve élnek együtt, nem csak viselkedésben, de külsőleg is hasonlítani kezdenek egymásra.

Hasonlóvá válnak az arckifejezéseik, mozdulataik, és az eredményeik szerint minél inkább megvan ez két ember között, annál boldogabbak is együtt.

Úgyhogy ha a pároddal valóban egyre inkább ugyanolyanok vagytok, az a kapcsolatotok szempontjából pozitív dolog!

3. Az első szexuális élményből lehet következtetni a jövőbeli kapcsolatokra

Érdekességre bukkantak a Texasi Egyetem szakértői, amikor azt vizsgálták, milyen hatással van valaki jövőbeli kapcsolataira a szüzesség elvesztésének ideje. Azt vették észre, hogy azok az emberek, akik 19 éves koruk után tapasztalták meg először a szexuális együttlétet, felnőttként sokkal boldogabb kapcsolatokat tudtak kialakítani. Kevesebb szexuális partnerük lesz így, szemben azokkal, akik korábban vesztették el a szüzességüket, de a hosszú távú kapcsolataik sikeresebbek lesznek.


4. A romantikus filmek megmenthetik a kapcsolatokat

Egy friss, három éven át futott kutatás szerint a válásra való esély lecsökken, ha a párok együtt néznek romantikus filmeket, és utána el is mondják egymásnak a véleményüket.

Ugyanis azáltal, hogy látják ezeket a történeteket, mindketten jobban megértik azt is, mit csinálnak jól, és milyen hibákat követnek el a kapcsolatukban. Ha valóban figyelnek erre, és nem csak pár órán át emlékeznek rá, úgy kevesebb lesz a vita, és még kevesebb a félreértés.

5. A modern kapcsolatokban önbizalomra van szükség

Évtizedekkel ezelőtt sokan azért házasodtak meg, hogy biztonságban érezhessék magukat mindenféle értelemben. Azonban a modern korszakban már szó sincs erről. Az emberek szerelemből találnak egymásra, így a kapcsolataikban is megnőtt az igény a pszichológiai kielégülésre. Ez azt jelenti, hogy a férfiak és nők egyaránt igénylik a mély beszélgetéseket, a támogatást, az erre szánt időt, és ha csak az egyik fél hajlandó erre, úgy inkább kilépnek, mintsem megrekednek a kapcsolatban.


6. A magasabb IQ-szintű férfiak hűségesebbek

Egy kutatócsoport fedezte fel, hogy azok a férfiak, akik viszonylag magasabb IQ-szinttel rendelkeznek, sokkal kisebb eséllyel csalják meg a párjukat.

Ők ugyanis inkább a monogámiát részesítik előnyben, és fontos számukra a szexuális exkluzivitás.

Érdekes, hogy a felmérés során kiderült, hogy a nőknél az IQ-szint ebben nem játszik szerepet, náluk egészen más okok vezetnek megcsaláshoz. Inkább az intimitás hiánya, az érzelmi elhidegülés áll náluk a háttérben.


(Forrás: bien.hu)Kiemelt posztok
Jelenlegi posztok
Archívum
Keress tag alapján

© 2021 designed by Hungarian Gentlemen