Hungarian Gentlemen

HG-koszorú-logo-transparent.png

Online Magazin

5 tipp a sikeres elme megteremtéséhez

A siker nem egy művelet, amit megcsinálunk aztán kész, hanem egy életmód. Ha nagy dolgokat akarsz elérni, akkor mindennek, amit csinálsz egyfajta nagyságot kell türköznie. Függetlenül attól, hogy mit akarsz elérni szükséged lesz egy sikeres elmére, amely segít a céljaid elérésében. Íme 5 tipp a lifeadvisor.hu szerkesztőjétől, amely segít sikeres elmét teremteni.

1. Határozd meg, mit jelent a siker

A sikeres gondolkodásmód felépítésének első része, hogy meghatározd mit jelent a siker. A célok kitűzése önmagában felgyorsítja az ambíciót, amely a megvalósításukhoz szükséges, motiválni fog téged egy olyan cselekvési terv kidolgozásában és végrehajtásában, amely biztos sikert eredményez.


Ezenkívül képes leszel mérni az előrehaladásod és a stratégiád sikerességét. Ezért tehát határozd meg a céljaid az életben, karrieredben stb. majd gondold át milyen lépéseket kell megtenned a megvalósításuk érdekében.


Ezenkívül készíts napi, heti terveket is ügyelve arra, hogy ezeket a nagy célodhoz igazítsd.


2. Tartsd a kapcsolatot az intuícióddal

A második lépés, hogy kapcsolatban legyél az intuícióiddal. Sokan azt gondolják, hogy a siker azt jelenti, hogy meghatározott és reális adatok, tények alapján döntéseket hoznak. Bár meg kell próbálnunk a lehető legtöbb adatot összegyűjteni mielőtt döntünk nem mindig lesz lehetőségünk arra, hogy minden a rendelkezésünkre álljon.


Nem számít hogy magánélet,karrier vagy bármilyen más célod legyen, előfordulhat, hogy olyan helyen találod magad, amelyre nincs magyarázat. Az ilyen helyzetekben kell hallgatni az intuíciódra. Habár ez nem egy tökéletes információforrás, az intuícióink gyakran gyorsabban képesek egy-egy problémát megoldani, mint az észszerű gondolkodás.


3. Maradj mindig pozitív

Soha ne becsüld alá a pozitív hozzáállás hatását. Függetlenül attól, hogy milyen úton haladsz szembesülni fogsz nehezebb időszakkal, kudarcokkal.


A pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy ezeket a kudarcokat tanulási lehetőségnek tekinted. Ezzel gyorsabban küzdheted le őket és gyorsíthatod fel a céljaid elérésének folyamatát. A pozitív gondolkodás és hozzáállás továbbá a személyiségedet is népszerűvé teszi, így magad köré gyűjthetsz olyan embereket, akik támogathatnak és segíthetnek az utadon.


4. Cselekedj

A gondolataidat cselekvésre kell konvertálnod. A pozitív gondolatok nem elegek ugyanis, ha nem társul hozzájuk a cselekvés.


Amikor a céljaidra gondolsz akkor tisztában kell lenned azzal, hogy ezeket csak úgy érheted el, ha cselekedsz is, nemcsak a sült galambot várod. Minél könnyebben ültetsz át egy vágyat vagy ötletet a gyakorlatba és kötöd össze cselekvéssel, annál könnyebb lesz a céljaid felé haladni.


5. Vállald a felelősséget

A sikeres gondolkodásmód azt jelenti, hogy képesek vagyunk felelősséget vállalni

mindazért, amiket csinálunk, legyen az jó vagy rossz.


Ha hibázol a felelősségvállalás lehetővé teszi a károk felszámolását és a jó hírneved megőrzését. Ez pedig arra ösztönöz, hogy azon gondolkodj, hogyan tudod legközelebb ezeket a hibákat elkerülni.


Hasonlóképpen, ha valami sikerül, akkor is felelősséget kell vállalnod érte. Csak ekkor fogják mások észrevenni, hogy mit tettél és hogy mit tehetnek azért, hogy támogassanak téged a siker felé vezető úton.
KIEMELT BEJEGYZÉSEK
Legfrissebb

Nézz be a webshopunkba is!