Hungarian Gentlemen

HG-koszorú-logo-transparent.png

Online Magazin

8 FURCSÁNAK TŰNŐ TULAJDONSÁG, AMI A MAGAS INTELLIGENCIA JELE LEHET

Talán nem is gondoltad volna, de bizony léteznek ilyen összefüggések.

Az intelligencia, mint olyan egy elég nehezen definiálható fogalom. Sőt a definíciója mindössze ennyi: intelligencia az, amit az intelligencia tesztek mérnek. Tulajdonképpen az IQ sok tényezőt foglal magában, pl. az általános műveltséget, a lexikális tudást, a kreatív problémamegoldást, a logikus gondolkodást, vagy a jó döntéshozatalhoz kellő kompetenciákat.Vannak olyan tényezők, melyekből magabiztosan következtethetünk az intelligencia szintjére, ilyen pl. az életkor, az iskolázottság szintje, vagy a szocioökonómiai státusz. De vannak olyan személyes szokások, vagy külső, vagy belső tulajdonságok, melyek szintén jó bejóslói lehetnek az intelligenciaszintnek.


Íme, a magas IQ 8 jele!


Szívesebben vannak egyedül, mint nagy társaságban

A különösen intelligens emberek, általában nem élnek nagy társasági életet, egyszerűen azért, mert egymagukban is kiválóan el tudnak lenni. Kerülik a zajos, nyüzsgő helyeket, ha tehetik, inkább otthon maradnak, sőt néha még magukban is beszélnek.


Korán megtanultak olvasni

Ez leginkább a műveltséggel függ össze, értelemszerűen, minél korábban megtanul valaki olvasni, elméletben annál több könyvet tud elolvasni és annál több ismeretet tud elsajátítani. Ráadásul, azok az ismeretek, amiket nagyon kiskorunkban sajátítunk el, sokkal mélyebben beépülnek, és hosszabb távon rögzülnek.


Az idősebbik testvér

Tudósok kimutatták, hogy az idősebbik, vagy a legidősebb testvér intelligenciája magasabb, mint a többieké, átlagosan legalább 3 ponttal. Ennek a hátterében nem genetikai, vagy biológiai, hanem sokkal inkább pszichológiai tényezők, mint pl. a szülői figyelem, állnak. Ugyanakkor persze vannak kivételek, mint mondjuk Dmitrij Mengyelejev, aki 17 testvér közül volt a legfiatalabbik, mégis megalkotta a periódusos rendszert.


Átlagon felüli magasság

Egy egyetemi kutatásból kiderült, hogy a magasabb gyerekek nagyobb pontszámokat érnek az intelligenciateszteken, mint alacsonyabb társaik és ők jó eséllyel később sikeresebb felnőttek is lesznek. Jó példa erre Steve Jobs, aki közel 190 cm volt.


Zenei tanulmányok

Egy tanulmányból kiderült, hogy a zenetanulás magas intelligencia szinttel jár együtt. Kilenc hónapon keresztül vizsgáltak gyerekeket, aki valamilyen zeneórára jártak rendszeresen, és kiderült, hogy intelligencia pontszámuk magasabb volt, zenét nem tanuló társaikénál.


Kék szemek

A Louisville Egyetem eredményei alapján a kék, vagy zöldes szemű személyek IQ-ja általában magasabb, mint a barna szeműeké. Azt is találták továbbá, hogy a kék szemű emberek jobban tudnak koncentrálni, és alaposabban mérlegelnek, mikor döntést kell hozniuk. Ugyanakkor semmi sem ennyire fekete vagy fehér, a barna szeműeknek is megvannak a maguk erősségei, például a gyors reagálásban ők a jobbak.


Hosszabb gyűrűsujjak, mint mutatóujjak

Norvég kutatók megfigyelték, hogy minél hosszabb valakinek a gyűrűsujja, annál jobb valaki a matematika területén. Ugyanakkor a verbális önkifejezés problémát okozhat a számára. Sőt az is kiderült, hogy azok, akiknek hosszabb a gyűrűs, mint a mutatóujja, még az átlag jövedelme is magasabb.


Extrém zajérzékenység

Recsegő padló, csöpögő csap, az óra mutatójárásának ketyegése- ha idegesítenek az ilyen és ehhez hasonló hétköznapi zajok, akkor valószínűleg neked is magas az IQ-szinted. Kapcsolatot találtak ugyanis a között, hogy valaki képes a nem konvencionális problémamegoldásra, ugyanakkor ezzel párhuzamosan képtelen kizárni az olyan zavaró körülményeket, mint a zajok.


(Forrás: Petofilive.hu)


KIEMELT BEJEGYZÉSEK
Legfrissebb

Nézz be a webshopunkba is!