A titok, ami megkülönbözteti a milliomost az átlagembertől

Ha eddig azt hitted, hogy a milliomosok kiváltságos emberek, akkor csalódást fogok most okozni Neked: a milliomosok nem kiváltságos személyek, egyszerűen a gondolkodásmódjuk, a mentalitásuk más, mint az átlagos keresetű embereké. Másképp látják a világot, másképp van beprogramozva az agyuk.

Az igazán gazdag emberek úgy gondolják, hogy létezik az úgynevezett milliomos elme. Az elme pedig programozható, tanítható, ami azt jelenti, hogy ezen elmélet szerint, bárkiből lehet milliomos. Ha ezt el tudod hinni, olvasd tovább a cikket, lehet, hogy te vagy a következő milliomos!


Nézzük tehát azokat a pontokat, amik megkülönböztetik a milliomos embereket az átlagos keresetű emberektől.


Szenvedéllyel végezd a munkádat

Ha nem tudod szenvedéllyel, odaadással, nagy motivációval végezni a munkádat, akkor rossz helyen vagy. A milliomosok egyszerűen szerelmesek a munkájukba, a folyamat szinte minden egyes részét élvezik, ég bennük a tűz és a vágy, hogy azt csinálhassák, amit csinálnak. Ha azt csinálod, amit élvezel, amiben igazán jó vagy, akkor szárnyalni fogsz, megszűnik számodra az idő és többé nem fogod azt nézni, hogy mikor jár le a munkaidőd. Ha pedig önmagadnak dolgozol, soha többé nem fogsz az órára nézni.

"Ez nem a pénzről szól, barátom, hanem a szabadságról, amit megvehetek rajta." - írtuk korábban a Hungarian Millionaires oldalunkon. A milliomosok számára a pénz egy eszköz, amivel teremtenek és alkotnak. Az átlagos keresetű emberek szinte rögtön elköltik a pénzüket, hogy megfeleljenek a társadalmi elvárásoknak és megveszik a legmenőbb cuccokat, hogy "kitűnjenek", amíg a gazdag emberek fegyelmezetten bánnak a pénzzel, nem szórják el felesleges dolgokra. Tehát tekints a pénzre egy eszközként, amivel teremteni tudsz, amivel lehetőségeket és szabadságot tudsz magadnak teremteni. Ne magáért a pénzért küzdj, hanem azért a szabadságért, amit megvehetsz rajta: ott lehetsz, ahol akarsz, oda utazol, ahová akarsz, olyan tervet és projektet valósíthatsz meg, ami csak az eszedbe jut.

Mindenkinek másképp van beprogramozva az agya

Kérdezek valamit! 300 ezer forint soknak számít neked? 1 millió forint teljesen elérhetetlennek tűnik? Vagy a sok pénz számodra 100 millió forint körül kezdődik az elmédben? Nos, ez a "pénzmérce" mindenkinek más és más. Mindenki annyit ér el, amilyen magasra teszi a lécet - te szabod meg a határaidat. Gondolj bele, amíg neked 1 millió forint elérhetetlennek tűnik most, addig egy átlagos magyar milliárdosnak 1 millió forint semmit sem jelent, mert az ő agya a százmilliókra, a milliárdokra van beprogramozva. Egy multimilliomosnak vagy milliárdosnak teljesen más szükségletei vannak, sokkal-sokkal magasabban van a "normális" mércéje, mint egy átlagos keresetű embernek.

Felvázolok Neked egy nagyon egyszerű példát: ha körbenézel a családodban, ha megnézed az embereket, a 99%-uk minden hónapban ki tudja fizetni a kötelező kiadásokat. Tehát 99%-ban mindenki ki tudja fizetni a rezsit, az autó fenntartási költségeit, az ételt, a biztosítást és egyéb költségeket, igaz? És itt jön a kérdés: miért van ez így? Mert "kell" nekik, mert ez szükséges nekik ahhoz, hogy élhessenek! Bármi történik, az emberek mindig megfogják oldani, hogy ezeket a szükséges költségeket ki tudják fizetni, erre van beprogramozva az agyuk. A gazdag emberek pedig teljesen másképp vannak beprogramozva: a "kell" és "szükséges" szintjük több százszor magasabb szinten van, mint egy átlagos munkavállalónak. Ők ugyanúgy küzdenek és dolgoznak azért, hogy az elvárt, "szükséges" szintet tartani tudják - a különbség az az, hogy az ő "szükséges" szintjük másoknak már luxusnak számít. Most már érted? Te szabod meg az életed határait, te határozod meg, hogy mire van szükséged, hogy mi az, ami kell az életedhez. Neked mire van beprogramozva az agyad? Havi 150 000? Vagy havi 300 000? Vagy havi 5 millió forint?

"Ez nagyon jól hangzik, de mégis hogyan programozzam be az agyamat?"

A jó hír, hogy te is beprogramozhatod az agyadat, hogy neked is milliomos elméd lehessen! Ez egy folyamat, ez egy átalakulás az elmédben, amin át kell menned. Ülj le és fogalmazd meg magadnak, hogy hol kezdődik a "sok pénz" fogalma. Jelen esetben a "sok pénz" azt jelenti, hogy sok számodra, de nem elérhetetlen. Amint ez az összeg tudatosult benned, határozd el magadat, hogy eléred ezt az összeget - így vagy úgy, de szerezd meg munkával, hogy érezd a súlyát (a sok pénz lehet akár 50-100 000 forint is, vagy akár 1 millió is, ez mindenkinél változó). Amikor ezt az összeget elérted, ülj le megint, és tudatosítsd magadban, hogy sikerült elérned! De ne veszítsd el a fejedet, fegyelmezettnek kell lenned: nem költheted el egy forintját sem a megkeresett összegnek! Ha elkezdesz költekezni, ne is álmodj arról, hogy milliomos leszel. Tehát maradj ülve, és tűzd ki a következő célodat, készíts egy felmérést és tervet: hogyan tudod elérni a következő célt a már megkeresett pénz használatával. Ha elérted a célodat, ismételd meg a folyamatot újra és újra. Ahogy egyre több pénzzel lesz dolgot, meg fogod tapasztalni, hogy a "sok pénz" 1 év után már sokkal több, mint 1 évvel korábban. Tehát elindulsz a "milliomos elme" fejlődési történetében, a "kell" és "szükséges" szinted szépen lassan átalakul és növekszik, és egyre magasabban lesz a "normális" mércéd.

Emlékszem az első nemzetközi repülésemre, majd kiugrott a szívem a helyéről, annyira élveztem ezt az álomszerű, csodálatos érzést, ahogy a kékes-zöld Föld felett repülök. Majd amikor már huszadjára repültem ugyanabban az évben, teljesen kikopott ez az érzés belőlem, és azon kezdtem el álmodozni, hogy egy nap magánrepülővel fogok utazni. Szóval érted? Ahogy folyamatosan szintet lépsz az életedben, azzal együtt szintet lép a "kell" és "szükséges" szinted is.

A probléma nem probléma

A milliomosok a problémákra nem problémákként, hanem kihívásokként tekintenek. Kihívások nélkül pedig nem tudunk fejlődni. Vállald be a kihívásokat, mert a nehéz időszakok erősítenek meg téged. Ha győzni akarsz, menj szembe a félelmeiddel és a gátlásaiddal, és gyűrd le őket.


Türelem El kell fogadnod, hogy birodalmak nem épülnek egyik napról a másikra. Bíznod kell önmagadban, a folyamatban, és minden áldott nap tegyél valamit a célodért!


Remélem, hogy a cikk végére sikerült meggyőznöm Téged arról, hogy a milliomosok nem kiváltságos emberek, és hogy bárki lehet milliomos, aki erre programozza be az agyát. Ha tetszett a cikk, vagy ha van gondolatod ezzel kapcsolatban, akkor itt, vagy Facebook-on írd le nekünk és a többieknek kommentben!Kiemelt posztok