Vajon létezik az igaz szerelem vagy csupán tündérmese?


Azt mondják, hogy az igaz szerelem örökké tart. Na de egyáltalán van-e olyan, hogy igaz szerelem? Létezik-e az a varázslatos, soha ki nem hunyó szerelem, amiről álmodozni szoktunk, amit a könyvek lapjain olvasunk és a filmekben látunk vagy ez mind csak káprázat volna, egy kitalált tündérmese?

Ez bizony egy örök téma és egyben örök rejtély is. Hiszen nincsenek „bizonyítékok” arra vonatkozólag, hogy létezik-e, legfeljebb az, amit másoktól hallunk, esetleg látunk. Ellenben ott van a hit, hogy a legtöbben – főleg a nők – nagyon is szeretnének hinni benne. Hiszen sokkal elviselhetőbb a világ és benne minden zordsága, ha tudjuk, hogy legalább létezik az igaz szerelem és esetleg nekünk is részünk van benne. Egyeseknek mintegy igazolásul szolgál az, ha azt hallják barátaiktól, ismerőseiktől, hogy már 20 vagy akár 50 éve boldog házasságban, párkapcsolatban élnek.


Igen, ilyenkor könnyű hinni benne, hogy ez akár velünk is megtörténhet! Míg mások a buktatókat keresik az ilyen sztorikban, hogy tuti közben csalják egymást vagy volt rá precedens, de minimum sokat vitáznak és lehet, hogy csak megjátsszák magukat. Persze, ilyen esetek is vannak. Ám az efféle emberek, akik a kapcsolatok hibáit keresik és próbálják lehúzni az igaz szerelmet, valójában a saját rossz tapasztalataik beszélnek belőlük. Azt hiszik, hogy mivel őket megcsalták, ejtették vagy nem jön össze nekik egy normális kapcsolat, másnak sem lehet és minden hazugság. Ezért irigyek, féltékenyek, laikusok, keserűek. Nem baj, hogy nem hisznek a rózsaszín cukormázas szerelemben, mint mások, de legalább ne is szólják le azokat, akik meg hinni szeretnének az igaz szerelem eszményében. Ráadásul a szívük legmélyén valahol ők is ugyanúgy vágynak erre a fajta szerelemre, de könnyebb savazni másokat és besarazni a szerelem gondolatát, mintsem szembenézni hibáikkal vagy erőt venni magukon és megkeresni.

Gondoljunk csak bele, nem csak a szex a legnépszerűbb téma a világban, meg a pénz, hanem a szerelem is! Mert sok ember nagyon is vágyik a szerelemre. Hogy szerethessen és szeretve legyen, érezze és tudja, hogy kell valakinek, hogy van párja. És nem csak azért vágyik rá, hogy ne haljon meg egyedül, meg legyen mellette valaki, hanem mert óhajtja azt a csodát, amit az igaz szerelem adhat neki.


De mégis, honnan tudja az ember, hogy az ő kapcsolata egy igaz szerelem?

Hát erre bizony nem létezik kőbevésett iromány, amin végig lehetne menni.  Már csak azért se, mert minden kapcsolat más-más, más dolgokra vágynak a párok. De nagy vonalakban átfuthatjuk azokat, mik lehetnek a jelek arra vonatkozólag, hogy talán hihetünk abban, hogy a párunkkal való szerelem, igaz szerelem:

1. Ő a lelki társad. Lehet, hogy nem mindennel ért egyet, amivel te, de mindig számíthatsz rá, - különösen a rosszban! - támogat és akármit meg tudsz vele beszélni.

2. Nem muszáj, hogy olyanok legyetek, mint két tojás, de java részt sok a közös bennetek és egyet tudtok érteni bizonyos dolgokban, illetve  képesek vagytok arra, hogy kompromisszumokat kössetek.

3. Nem próbáljátok elnyomni, hanem egyenlő félnek tartjátok egymást.

4. A szex is kifogástalan az életetekben. Mondhatni tökéletes párost alkottok a kapcsolatban és az ágyban is.

5. Működik köztetek az adok-kapok. Egyikőtök sem önző a másikkal szemben.

6. Tudtok egymással őszintén beszélgetni nem csak a problémákról, hanem a kapcsolatotokról is.

7. Nem csak megszerezni akartátok, hanem folyamatosan dolgoztok azon, hogy meg is tartsátok egymást.

8. Önmagadat adhatod mellette és ő sem játszik szerepet.

9. Igyekszetek csökkenteni egymással szemben az elvárásokat és elfogadni a másikat.

10. Egy kicsit mindig képesek vagytok megújulni és felfrissíteni a szerelmi, illetve a nemi életeteket.

Ezek a jelek ismerősek lehetnek akkor is, ha éppen friss kapcsolatban vagy. De tudjuk jól, hogy mikor új egy kapcsolat, minden szép és jó benne. Éppen ezért csak az idő mondhatja meg, hogy ti kapcsolatotok igaz szerelem-e. Mert sajnos volt már olyan, aki szerelem első látásra beleszeretett valakibe, egy hét/hónap után azt mondta, ő élete nagy szerelme, és ez igaz szerelem, de kiderült, hogy sajnos nem így volt. Ezért kell egy bizonyos idő, aminek elteltével, ha még mindig fennállnak a jelek, akkor jó eséllyel mondhatod azt, hogy igaz szerelemben van részed. Márpedig, ha ilyen szerelem jutott neked, méltán hiheted azt, hogy örökké is fog tartani, hiszen ha ennyire olajozott a kapcsolatotok, akkor miért vágynátok másra vagy érne véget?

(Forrás: wmno.hu)


Kiemelt posztok