Íme a siker titka 8 pontban!

Richard St. John milliomos 500 sikeres emberrel készített interjút, és nyolc olyan elvet azonosított, amely segítette őket a boldogulásban.

Saját karrierjét Richard St. John figyelmeztető történetnek tekinti: eleinte mindent beleadott, de mihelyt utolérte a siker, kezdett úgy gondolni magára, mint az a „menő fickó”, akinek a siker csupán a dolgok természetes rendje.

Ez blokkolta a kreativitását és az ügyfelek lemorzsolódásához vezetett, mert többet foglalkozott a pénzzel, mint az ügyfelek kiszolgálásával; végül klinikai depresszióba süllyedt. Karrierje csak akkor kezdett helyreállni, amikor cége az összeomlás szélére sodródott, és küzdenie kellett a megmentéséért: harc közben boldogabb volt, mint amikor lazsált.


Íme a siker titka 8 pontban!

1. Hagyjuk, hogy a szenvedély irányítson! Azért tegyük, amit teszünk, mert fontosnak tartjuk; a jutalom másodlagos a természetes lelkesedéshez képest.

2. Legyünk szorgalmasak, de játékosak! Dolgozzunk keményen, de örömmel; ne eresszünk le!

3. Fejlesszük szakértelmünket! Gyakoroljunk, tanuljunk és fejlesszük készségeinket, amíg igazán jók nem leszünk!

4. Összpontosítsunk! Fordítsunk a munkára annyi figyelmet, amennyit igényel!

5. Nagy léptekkel haladjunk előre! Erőltessük meg magunkat, álljunk új kihívások elé, és ne hagyjuk, hogy kétségeink visszahúzzanak!

6. Igyekezzünk másokat szolgálni! Ne a saját dicsőségünkért tegyünk meg valamit, hanem azért, hogy másoknak értékeset adjunk!

7. Legyünk kíváncsiak! Maradjunk érdeklődőek és figyelmesek, és hozakodjunk elő új ötletekkel!

8. Legyünk kitartóak! Az elutasítás, a kritika és a kudarc része a játéknak; ne hagyjuk, hogy megakadályozzanak bennünket feladatainkban!

Kiemelt posztok