Hungarian Gentlemen

HG-koszorú-logo-transparent.png

Online Magazin

9 női tulajdonság, ami megbabonázza a férfiakat

Érdemes ezekre odafigyelni, hiszen az első benyomásra nincs második esély -derül ki a Petofilive.hu cikkéből.

Ha megkérdezünk egy férfit, hogy mi az, ami megfogja a nőben, elsőre egész biztos valamilyen külső tulajdonságot fog mondani. Persze a nők ilyenkor kollektíven fellázadnak, hogy ne csak a külsejük miatt szeresse őt a választott férfi de, ha szívünkre tesszük a kezünket, még egy férfitól sem hangzott el az a mondat egy szórakozóhelyen, hogy: „Láttad azt a dögös lelket ott?”.


Sokkal inkább igaz az a közhelynek számító megállapítás, hogy: „a külső megfog, a belső megtart". És sokszor bizony a nők nem is gondolnák, hogy valójában mi az, ami bejön a férfiaknak, hiszen az is előfordul, hogy amit ők kifejezetten nem szeretnek magukon, az a pasiknak nagyon is bejön. Hiszen a vonzódást alapvetően (még mindig) az evolúciósan belénk kódolt ösztönök határozzák meg és nem az aktuális szépség- és divattrendek.

Vegyük hát sorra, hogy mik a legvonzóbbak a nőkön férfiszemmel!


1. Hosszú haj

Kutatások szerint a férfiak többsége a hosszú, fényes hajkoronával rendelkező hölgyeket részesítik előnyben. Ennek az az evolúciós magyarázata, hogy aki ezzel rendelkezik, arról azt gondoljuk, hogy egészséges, energikus, életerős, sőt a termékenység és egyben a nőiesség egyik jelének is tartják.

Ez persze nem jelent kizárólagosságot, legfeljebb az átlaggondolkodást, ha egy nő úgy érzi jól magát, hogy rövid frizurát vágat. ne tartsa vissza magát!

2. Az illat

Itt természetesen nem a parfümről van szó, amivel négyszer-ötször befújod magad, mielőtt kilépsz otthonról. A testünknek- mindannyiunkénak, van egy természetes illata, ami az ún. feromonoknak köszönhető. Ezek a kis kémiai összetevők úgy működnek, hogy észre sem vesszük.


Tudattalanul működnek, és hatásukra arra törekszünk, hogy a hozzánk genetikailag leginkább passzoló párt válasszuk ki. Ennek megfelelően a férfiak képesek „kiszagolni”, hogy melyik nő rendelkezik a leginkább stabil immunrendszerrel, míg a nők meg tudják állapítani, hogy mennyire magas, vagy épp alacsony a férfi tesztoszteron szintje.


3. Az arc szimmetriája

Az arcvonásaink szintén génjeinkről árulkodnak. Minél szimmetrikusabb az a pofi, annál „jobb” a génkészlet. Ezzel szemben, ha minél nagyobb az arc asszimetriája, annál inkább gyenge egészségügyi állapotra, rossz génekre, és termékenységi problémákra asszociálunk.


4. A fogak

Több vizsgálat is igazolta, hogy a férfiaknak nagyon is számít, hogy milyenek a nők fogai. Ezen belül is a kulcs: a fehérség! Hiszen minél fehérebb egy nő foga, annál vonzóbbnak találják.

5. A karok

Talán azt gondolnád, hogy a férfiaknak „fontosabbak” a hosszú lábak, mint a hosszú karok. De tévedsz. Egy kutatás során videót vetítettek le férfiaknak 96 különböző életkorú felnőtt nőről. A férfiaknak értékelniük kellett a látott hölgyeket. A konklúzió az lett, hogy a pontozóbizottság a hosszú karokkal megáldott nőket tartották a legvonzóbbaknak, az ajkak és a csípőméret, illetve az életkor is sokat nyomott a latban, de a lábak mérete nem igazán érdekelte őket.


6. A hang

Azt hitted, a férfiaknak leginkább a mély, búgó női hang jön be? Nos, nem. Kiderült, hogy a férfiaknak inkább a magas fekvésű, vékonyabb hang tetszik, mert ezt fiatalsággal és egyszersmind magasabb ösztrogén szinttel hozzák összefüggésbe. Emellett a vékonyabb, magasabb hanghoz egy pici, törékeny alkatú nőt asszociálnak, még egy mély, öblös hanghoz egy nagyobb, férfias alkatot.


7. A gerinc vonala

Nem nagy titok, hogy a férfiak kedvelik a szép, nőies, homokórához hasonlatos alakot. De, ha kissé specifikusabban nézzük a dolgot, azt lehet mondani, hogy amire a férfiak igazán felkapják a fejüket az az ívelt gerincvonal.

KIEMELT BEJEGYZÉSEK
Legfrissebb

Nézz be a webshopunkba is!