Hungarian Gentlemen

HG-koszorú-logo-transparent.png

Online Magazin

Miért pont én? Miért kell ezt átélnem?! - Így jössz ki a depresszióból, csak hallgass rám!

Úgy érzed, hogy kezd összeomolni a világ körülötted? Fáj a lelked és azt kérdezed magadtól, hogy miért pont veled történnek ezek a dolgok, hogy miért érdemled ezt? Te mindent megtettél, de az élet mégis igazságtalan veled? Olykor arra gondolsz, hogy ennél már a megszűnés is jobb lenne? Hidd el, teljesen megértelek és tudom, hogy mit érzel. Mindannyiunknak vannak mély pontjai az életben, de a legfontosabb kérdés, az életmentő kérdés az az, hogy te hogyan reagálsz a helyzetre. Adj nekem még 3 percet és megtanítom neked, hogyan gyere ki ebből az állapotból egy napon belül!Nem mindegy, hogy mire fókuszálsz

Mit szólsz ahhoz, hogyha azt mondom neked, hogy ez a probléma igazából nem is probléma, hanem egy lehetőség. Egy lehetőség arra, hogy fejleszd magadat, hogy valami újnak adhass teret, hogy jobbá válj, hogy erősebbé válj, hogy bajnok és győztes legyen belőled. Nem tudom, hogy mi bánt most téged, de azt tudom, hogy ez egy kihívás most neked és úgy érzed, hogy mindjárt összeroppansz.


Ne magára a problémára fókuszálj, hanem arra, hogy hová juthatsz el, ha legyőzöd a problémádat! Ne kifogásokat keress, ne azt kérdezd, hogy miért pont te, keress megoldásokat és köszönd meg az univerzumnak, az életnek, Istennek, hogy belehelyezett téged egy olyan kihívásba, ami erősebb emberré tesz téged! Most úgy érzed, hogy ez a vihar a mindenség, nem tudod kívülről látni a helyzetet. De próbálj meg felülről tekinteni erre az egészre. Repülj fel felhőkig és nézz le! Látod, milyen pici minden? A problémád is ilyen pici. Ha most erős leszel és keresztül harcolod magadat a viharon, a vihar másik oldalán vár a győztes és bajnok éned!

Most lehet, azt mondod, hogy na persze, ez hülyeség. De gondolj csak bele, minden változás, a fejlődés fájdalommal jár: kínkeserves fájdalmak között születtél meg, több ezerszer elestél, amikor járni tanultál, amikor növekedtek a csontjaid és fejlődött a tested, fájtak a porcikáid egészen a 20-as éveidig. Ez az élet és az evolúció természete: a növekedés, a fejlődés fájdalommal jár. Most már hiszel nekem? A fájdalom, amit most érzel faragja belőled azt a győztest, azt a bajnokot, aki a vihar túl oldalán vár rád. Érted? Ez nem valami közhelyes hülyeség: az evolúció részese vagy - fejlődsz, alakulsz, születsz és újjászületsz. Ha ezt elfogadod, ha elviseled a fájdalmat és nem hozol rossz döntéseket, azzá az emberré válsz, akivé válnod kell!


Ne csak filózz, cselekedj!

Rendben, most már tudjuk, hogy a nehéz időkre lehetőségként is tekinthetünk, ami nagyban segíti a hozzáállásunkat és az esélyeinket. Most pedig szedd össze magadat és kellj fel a helyedről: valószínűleg valami kényelmes pozícióban punnyadsz a nap legnagyobb részében és önsajnálva vádolod magadat, a többieket és az életet, hogy minden rossz. De most ennek vége, kedves Barátom, mondom, hogy mit kell tenned:

  • Felkelsz, rendbe teszed magadat és a környezeted

  • Írsz egy listát, hogy miért vagy hálás (bármi, amiért hálás vagy)

  • Adj ezekért hálát a szívedben (Istennek, az univerzumnak, bárkinek, akiben hiszel)

  • Írd le a célokat, amik jobbá tehetik a helyzetet

  • Keress hozzájuk megoldásokat

  • Készíts tervet a megoldásokból

  • Kezdj el MÉG MA tenni a céljaid érdekében

  • Bónusz: okozz magadnak örömet, kapcsolódj ki Fontos! Szenvedélybetegség kizárva, azok csak lehúznak. Csinálj valami hobbit, ami kikapcsol, ami örömet okoz neked: sport, főzés, bütykölés, alkotás, stb.

Mindegy, hogy mi és mekkora a célod. A lényeg, hogy még ma kezdj el értük tenni. Ha csak egy apró lépést is tettél a célod érdekében, már győztél! Tudod miért? Mert megtetted a legelső és egyben legnehezebb lépést: elkezdtél kimászni a veremből. De ne add fel! Tegyél minden nap a céljaid érdekében. Ha megint rád tör a depresszió, megint gondolj arra, hogy miért lehetsz hálás, hogy mennyivel jobb helyzetben vagy, mint sok más ember és tekints előre a céljaidra.


Az önsajnálat és az ego a legnagyobb ellenségeid

A végére hagytam ezt a pontot, nem akartalak elriasztani a konkrét megoldás előtt, mert tényleg segíteni akarok neked. De úgy gondolom, ha eddig eljutottál az olvasásban, bírni fogod ezt a részt is, mert a lelked már nagyon vágyik a változásra.

Tehát az önsajnálat és az ego az egyik legnagyobb ellenségeid. A legveszélyesebb állapot, ami belehúz téged a depresszió sötét mélységébe, a sikertelenségbe. Amikor önsajnálatot érzel, olyan gondolataid vannak, hogy "Miért pont én? Miért érdemlem ezt, hisz annyi mindent tettem? De hát én jó voltam! Az emberek gonoszak és csúnyák, minden miattuk van!!!" Bizonyára hasonlóakat érzel te is.


Valahol igazad van, hogy így érzel, de ha győzni akarsz, nem gondolkodhatsz így. Mert automatikusan elfogadod a szituációt, amiben benne vagy, mindent másokra hárítasz és azt mondod "Ééén nem tehetek róla, ez miattuk van" és végül beleragadsz ebbe az állapotba. Az, ami veled történik, nem a te hibád, de az, ahogyan te a történésekre reagálsz, az már a te hibád. Tudom, ez nem hangzik annyira jól. De ez az egód miatt van. Szóval arra kérlek, hogy most légy erős, tedd félre az egódat, fejezd be az önsajnálatot, és kezdj el dolgozni azon - a fentiek alapján - hogy a te életed jobb legyen. Ez a te életed, a te döntésed. Te vagy a főnök, ne hagyd, hogy mások tönkre tegyék.Gratulálok!

Ha eddig elolvastad a cikket, akkor már megtetted az első lépést a változás felé. Kibírtad a kemény gondolatokat, kinyitottad a szívedet, félretetted az egódat és úgy érzed, hogy valahol ennek a Hungarian Gentlemen szerkesztőnek igaza van. Nem tudok odamenni hozzád kivenni a kezedből a közösségi médiát, nem tudom kikapcsolni a tévédet, nem tudlak kirángatni onnan, ahol vagy: egyedül csak te tudod magadat megmenteni!


De tudom, hogy sikerülni fog, csak alkalmazd a receptet. Ne halogasd, a holnap már késő lesz, még ma vágj bele. Ha ezt itt olvasod, tudom, hogy tényleg képes leszel rá. És azt is tudom, hogy már holnap sokkal jobban fogod magadat érezni, mert megváltozott a hozzáállásod, hálát érzel a szívedben és tele vagy izgalommal, hogy mennyi minden új és nagyszerű dolog vár rád, mert tudod, hogy te mindent megteszel értük, és tudod, hogy el fognak jönni ezek a szép napok!


Ha megérintett a cikk, írd meg kommentben, vagy írj nekünk üzenetet, hálásak vagyunk a visszajelzésekért! :)KIEMELT BEJEGYZÉSEK
Legfrissebb

Nézz be a webshopunkba is!