Hungarian Gentlemen

HG-koszorú-logo-transparent.png

Online Magazin

A magas intelligenciájú emberek 10 jele

Ha ezt a 10 jelet magadon felismerted, elképzelhető, hogy te is magas intelligenciával rendelkezel! Lássuk tehát a 10 pontot.

Mindig készek odafigyelni a másikra

A magas IQ-jú emberek jó hallgatóságnak bizonyulnak. Ez azért van, mert ha aktívan hallgatunk, azzal rengeteg új információt fogadhatunk be – és ezeket az információkat aztán a nagyon intelligens emberek újszerű módokon kötik össze egymással, és integrálják a meglévő tudásukba.


Rendetlenek

A rendrakás csak a kisemberek mániája – a zseni átlát a káoszon, mint azt Einstein óta tudjuk. A magas intelligenciájú emberek a fenti idézetet sokszor mottóul tűzik ki maguk elé, és nem foglalkoznak olyan apró-cseprő dolgokkal, mint hogy elrakják a tollaikat, vagy felszámolják az asztalon képződő papírhalmokat. És a legőrjítőbb rendetlenség kellős közepén is kiválóan tudnak dolgozni.


Viszonylag kevés barátjuk van

Az extrém magas intelligenciával rendelkező emberek a legtöbb esetben nem kimondottan társasági lények, épp ellenkezőleg. Leginkább a négy fal közt találják meg a boldogságukat, és kevés barátjuk van, ami azzal is magyarázható, hogy az átlagnál kevesebbet invesztálnak társas kapcsolataik kiépítésébe és fenntartásába.

Sokat aggódnak a jövő miatt

Míg az emberek többsége az itt és mostban él, a nagyon okos emberekre jellemző, hogy folyamatosan a dolgok jövőbeli alakulása miatt rágják magukat. Ez nem feltétlenül teszi őket boldogabb emberekké, hiszen a folyamatos jövőn rágódás a szorongásszintjüket is megnöveli.


Vérbeli éjjeli baglyok

Míg tudományosan bizonyított tény, hogy a testi-lelki egészségünk szempontjából nagyon fontos az elegendő pihentető alvás, a rendkívüli intelligenciával megáldott (és megvert) emberek kicsivel kevesebbet alszanak átlagos intelligenciájú társaiknál, és náluk később veszik észre magukon a fáradtság jeleit. Rendszerint csak akkor tudják nyugodtan álomra hajtani a fejüket, ha aznapra már kifogytak az ötletekből. Ha ez csak éjfél után történik meg – hát akkor másnap annyival tovább alszanak.


Gyakran tűnnek arrogánsnak

A tehetséges emberek nemritkán öntelt, fennhéjázó ember benyomását keltik – anélkül, hogy ezt ők maguk észrevennék. Mivel sok, másoknak nehéz munkát ők könnyedén elvégeznek, hajlamosak lekicsinylően nyilatkozni ezekről a feladatokról – ezt pedig egy külső megfigyelő könnyen összetévesztheti az arroganciával.


Mélységesen önkritikusak

A ragyogó eszű emberek gyakran igen éles önkritikát fogalmaznak meg magukkal szemben. Ez végletes esetekben akár még depresszióhoz is vezethet, mivel a magukat folyamatosan kritizáló emberek soha nem elégedettek a teljesítményükkel. Magasabbra, tovább, messzebbre, gyorsabban – úgy tűnik, mindig egyre többet várnak el maguktól, és soha nem nyughatnak.


Ha kifogynak a feladatokból, unatkozni kezdenek

Legokosabb embertársainknak a feladatok többsége gyerekjáték – emiatt viszont csakhamar elkezdhetik azt érezni, hogy nincs előttük elég kihívás, ami pedig az unalom érzéséhez vezethet el náluk. Ennek az is lehet az eredménye, hogy jobhopperként folyamatosan váltogatják a munkahelyeiket az új kihívások utáni hajszában, és hogy nehogy unatkozni kezdjenek.

Mindig tanulnak a hibáikból

Mindenki követ el hibákat, még a hiperintelligens emberek is. A különbség csak az, hogy ők minden alkalommal képesek levonni a tanulságot abból, ha hibáztak – és így többé nem követik el ugyanazt a hibát. Igen ritka jelenség, hogy egy nagyon intelligens ember ugyanazt a baklövést kétszer egymás után elkövesse (kivéve talán az okos pszichopatákat).


Nagyon kreatívak

A magas IQ és a kreativitás nemritkán kéz a kézben járnak: az igazán nagy koponyáknak nem kell megerőltetniük magukat, hogy a dobozon kívül gondolkodjanak, így aztán gyakorlatilag bármilyen problémára képesek megoldást találni. Mindegy, hogy nincs elég idő, vagy híján vagyunk a szükséges felszerelésnek: ők elő fognak állni egy olyan ötlettel, amire garantáltan senki más nem gondolt volna, és amivel egy csapásra meg lehet oldani a vészhelyzetet.


(Forrás: hrpwr.hu, European Business)

KIEMELT BEJEGYZÉSEK
Legfrissebb

Nézz be a webshopunkba is!