Hungarian Gentlemen

HG-koszorú-logo-transparent.png

Online Magazin

Honnan ismerhető fel az igaz, őszinte szerelem? A 6 legfőbb jele


A következő jelek igaz szerelemről árulkodnak: ha ezeket tapasztalod, mély, valódi és szoros kötődés alakult ki köztetek.


Néhány apró, ám annál fontosabb jel azonban segít eligazodni az érzelmek labirintusában. Ha a következőket tapasztalja valaki, biztosan igaz, valódi szerelemről van szó, nem pedig puszta szenvedélyről vagy heves fellángolásról.A negatív tulajdonságok elfogadása

Bobbi Wegner klinikai pszichológus hangsúlyozza, hogy ez az állapot, érzés mindenkit máshogy érint, és mindenkiből egy kicsit mást vált ki. Mégis van néhány dolog, ami segít megkülönböztetni a hosszú, boldog kapcsolatok alapját képező igazi, romantikus kötődést a barátságtól, a vonzalomtól és a vágytól.


Linda Carroll házasság- és családterapeuta szerint egy mély szerelmen alapuló viszonyban a felek ismerik egymás jó és rossz oldalát, és a negatív tulajdonságok ellenére is a másikkal akarnak maradni. A szerelem ugyanis arról is szól, hogy a pár tagjai egymás tökéletlenségeit elfogadva, ezekkel együtt próbálják a legjobbat kihozni a kapcsolatukból.Elfogadás és támogatás

Dr. Randi Gunther klinikai pszichológus és házassági tanácsadó úgy véli, azok, akiket igazán mély érzelmek fűznek össze, nem kényszerítik egymásra saját akaratukat, nézőpontjaikat, hanem támogatják partnerüket saját elképzeléseikben. Elfogadják a véleménykülönbségeket, és olyan megoldásokat keresnek, amelyek mindkettőjük számára megfelelnek.


A felek képesek túllendülni az akadályokon

Az erős, megrendíthetetlen kötődés kialakításához a pároknak át kell élniük néhány nehézséget, hogy megtudják, valóban passzolnak-e egymáshoz. Ha a hasonló teszteken is képesek túllendülni, és hatékonyan megoldják a kezdeti szakaszokban felmerülő problémákat, konfliktusokat, akkor eljutottak az őszinte szeretet állapotába.


Nem aggasztóak a kételyek, bizonytalanságok

Egy kapcsolat kezdetén mindig sok a bizonytalanság, ami akár izgalmas is lehet, de sokan félnek tőle. Ha azonban igaz, erőteljes érzelmek alakulnak ki a pár tagjai között, akkor ezek elnyomják a kételyeket. A felek megnyílnak a másik előtt, képesek sebezhetőnek láttatni magukat, és nem aggasztja őket a szívfájdalom lehetősége, hanem bátran vállalják a kockázatot.